Over ons

In Marokko is de tajine een op zichzelf staand fenomeen. In elke keuken staat er eentje en op de hoek van elke straat kun je wel een tajine eten. Het is een aardewerken stoofpot en komt oorspronkelijk van de nomaden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.  De gerechten die ermee gemaakt worden, ontlenen er tevens hun naam aan. Bij THE TAJINE BAR wijden wij ons aan de kunst van het tajine bereiden. Dat doen we geheel volgens de traditie van de Marokkaanse tajine-gilde. Elk met zijn eigen vorm, oorsprong en bereidingswijze.

Onze Marokkaanse chefs bereiden dagelijks zes verschillende tajines. Het zijn pure gerechten zonder poespas en vol smaak. Precies zoals ze in Marokko ook worden opgediend. De Marokkaanse gastvrijheid zie je ook terug in onze bediening. Of je nu urenlang wilt tafelen of zin hebt in een snelle, smaakvolle maaltijd, iedereen is welkom bij THE TAJINE BAR.

Bij elke tajine past een lekkere Marokkaanse wijn. Ja, je leest het goed: Marokkaanse wijn. Als je aan wijnlanden denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan Marokko. De wijnbouw in Marokko gaat echter terug tot de oudheid. De oudste wijngaarden stammen uit de tijd van de Feniciërs, 1200 jaar voor Chr. Marokko heeft een enorm natuurlijk potentieel voor wijnen. Veel zon, genoeg wind, een goede droge lucht en fantastische grond. Per jaar produceert Marokko 25.147.059 liter Marokkaanse wijn. Bij THE TAJINE BAR kun je genieten van een selectie van de beste Marokkaanse wijnen.

En na het eten is er altijd nog tijd voor onze heerlijke, huisgemaakte desserts zoals dadelijs of pistache cheesecake.

Welkom bij The Tajine Bar!